Monday, June 30, 2014

Bumi Melaka


jeng jeng jeng jeng! taraaa!! this is MELAKA!! okay terkenal dgn historical cottage! sejak dah lama tak jejak ke bumi tercinta haih macam macam dah lain.

Melaka dah cantik
Melaka dah maju
Melaka dah pesat
Melaka dah jammed
Melaka dah molek
Melaka dah banyak shopping mall
Melaka indah
Melaka bersih
eh semua Melaka sayang lah!!

nak tahu ape interestingnya Melaka? Melaka bersih dan cantik. so sekarang aku pun admit betapa sayangnya kat Melaka tahu ? heee, banyak shopping yang aku rasa, janggal sebab macam dah tak biasa selepas bermastautin di Sabah,HAHA so bila datang Melaka, haih terasa dah macam KL pulak. shopping complex dah upgrade, ramai tourist, banyak hotel, dan semua dah ada. good job Melaka!

and the last part is Melaka dah ade quotes baru. "DONT MESSS WITH MELAKA" first aku balik dari Sabah for semester break, I tought it just a joke about this quotes in facebook!! HAHA but im worng! omg! sebab teringat dulu zaman sekolah tentang  baju batch, zaman sekolah baju batch aku quotes dia " dont mess with us" so disebabkan word "mess" baju kiteorg dipandang serong dan baju tuh dibekukan untuk dipakai. agak terkejut jugak la sebab why Melaka put this word.

so, when i reached Melaka bumi tersayang lagi indah cantik dan cantik, this quotes, memang berlambak disetiap tiang jalan raya yang seakan ini memang quotes Melaka. wow! agak terkejut jugak la hahaha
but, then i later found on Idris Haron pages on facebook, why he used this quotes means that, is actually just like what had been used in Australia,(if im not mistaken) was totally regarding about rubbish. meaning that, jangan buat sampah dan perlu menjaga kebersihan. Melaka memupuk masyarakat negerinya untuk menjaga alam sekitar. dan aku sebagai rakyat Melaka, amat berbangga dengan tahap pencapaian Melaka.

apa-apapun yang belum datang ke Melaka marilah datang menjenguk apa yang uniknya tentang Melaka.
kami sambut dengan tangan terbuka :)


No comments:

Post a Comment